Anunt +Inchisoarea pierduta part 1

Buna tuturor ,ce mai faceti ?Imi cer scuze ca nu am mai postat  de mult ,liceul nu e chiar asa usor cum ma asteptam si cand vin acasa sunt prea obosita ca sa mai am vreun pic de imaginatie .Insa va promit solemn ca in vacanta de vara  ma voi  conforma si voi pune din nou cate un capitol(poveste)pe saptamana ,poate cine stie chiar voi incepe alt fic .In orice  caz  azi  revin cu o noua poveste ,se numeste Inchisoarea  pierduta  si va fi un fel de continuare la  povestea „inapoi in timp”mai ales ca am primit de la foarte multe cititoare rugaminti ca sa continui povestea cat mai repede .Inlegatura cu „Misiunea lui Christine”inca lucrez la ea ,mai ales ca de partea 1 nu sunt tocmai multumita cum a iesit ,asa ca  o voi modifica ,cel mai probababil ,defapt sigur in vacanta .

Pana atunci insa bucurativa de aceasta nou poveste ,sper sa va placa .Va pup,un weekend placut tuturor!

Inchisoarea  pierduta

Part 1

O noua zi de primavera se deschidea in fata Amazinului .Soarele isi preluase in sfarsit pe deplin drepturile si stralucea  puternic ,luminand fiecare particica intunecata .Linistea si pace isi faceau si ele simtita prezenta in admosfera si nimic nu parea sa le disturbe ,sau poate da!

Aisa era asezata la biroul sau cotrobaind prin niste dosare vechi pt o hartie ,atunci cand cineva ciocani lausa.

-intra! Spuse ea nelundu-si ochii de la dosare

Usase deschise lin si Emy isi baga capul inauntru

-ce faci ?

-Caut o factura ,s-a  intamplat ceva Emy ?isi intreba Aisa ingrijorata “sora”.

-Nu chiar ,vroiam sa stiu  daca picnicul de astazi dupamiaza mai e valabil ?

-Sigur ca da Emy ,Mary tocmai il pregateste .Ce ar fi primul weekend de mai fara picnic ?!

Emy ii zambi usor  si disparu inchizandusa

Aisa ofta puternic ,Emy se schimbase atat de mult ,nu mai  era aceea fata nebuna  si glumeata pe care toti o stiau si o iubeau .Devinise serioasa si sumbra in majoritatea timpului si asta ridicasera pt toti multe semen de intrebare .Toti stiau ca are de-aface cu aceea zi in care le gasisera  atat pe Aisa cat si pe Emy inconstiente in holul Amazinului ,dar nimeni nu intrasnea  sa intrebe ceva ,iar cand subiectul se deschidea Aisa il schimba imediat .

Cu toate astea Aisa sperase ca Emy isi va reveni la un moment dat .Intelegea ca isi pierduse singura dragoste pe care o va avea vreodata  ,dar sperase ca va trece peste asta ,avand in vedere ca ei nici macar n-ar fi trebuit sa se cunoasca ,insa lucrurile nu decursesera asa .Emy refuzase sa  lase intamplarea in trecut ,atunci cand revenise acasa pastrand-o cu ea completa  chiar si  dupa  4 luni de la sfarsitul ei .Se simtea nepunticnioasa stiind ca nu o putea ajuta ,spera ca  daruindu-I cateva obiecte de-ale lui va trece mai usor peste ,dar in fiecare noapte Aisa deschide usa  camerei ei si o vedea  infasurata in lenjeria de pat ,care ii apartinuse lui si  pe care de  4 luni incoace nu o mai daduse jos .Intotdeauna avea cartea  despre razboinici deschise la pagina cu biografia lui pe noptiera ,iar portretul sau era  agatat in blana de la capul patului .Aisa isi aminti ca acum  2 luni Mary intrase in camera lui Emy si vazuse portretul ,venise sa o intreba  daca stie ceva de asta ,iar ea  ii raspunse sec ca nu conteaza .Fusase pt prima data in viata ei cand vorbise asa cu Mary ,care le fusase la toti ca o mama ,dar se simtise datoare fata Emy .

Aisa continua sa-si caute hartie timp de cateva zeci de minute ,apoi se ridica se se apropie deusa,dar inainte sa poata iesi telefonul de pe birou incepu sa sune .

-Alo ?intreba Aisa raspunzand

-ReginaMistica ?intreba o voce masculina ragusita

-Da!Cine este?

Vocea nu raspunse

-Dimensiunea 230 ,districtul 10 ,aproximativ 130 longitudine  si 30 latitudine .sopti vocea infundat

-Poftim ?intreba Aisa  incruntata apoi  auzi un bipai

-Alo ?intreba ea din nou ,dar  era clar ca telefonul celalalt fusase inchis .

Aisa ramase incremenita  cateva minute ,apoi isi reveni notand informatia pe o foie si iesind in fuga afara din birou

Peste jumatate de ora

-Si ce ar vrea sa insemne asta ?intreba Danon  tinand hartia cu cordonatele in mana

-Nu stiu ,dar nu imi place !raspunse Aisa

Membrii consiliului erau confuzi ,mai intai fusesera convocati de urgenta ,apoi  Regina M  solicitase o sedinta cu toti capitani si membri familiei imperiale si regale ,iar acum asta .

-Poate este vreo capcana a vantorilor de magie !spuse unul din consilieri

-Nu se poate ,n-ar fi sunat asa .Nu sunt prosti, in acest moment sunt prea putin vanatori de magie rebeli ca sa poata sa ne intinda o capcana si ei stiu asta .

-Poate o fi fost vreun nebun ,la urma urmei numarul din Amazin e public …..spuse alt consilier ,dar fuse interupt de Richard Velary

-Nimeni nu ar intrasni sa faca asa ceva !Si oricum dimensiunea 230 este una pustie si izolata ,nu  stiu foarte multi de ea .

-In mod clar se intampla ceva !continua Mary

-Poate ar trebui sa verificam totusi !spuse Patrick  serios ca de obicei

-Crezi ?intreba Antonio

-Din  experientele mele multi vanatori de magie ,care vroiau sa supravietuiasca razboiului dadeau informati Amazinului ,deci nu  e nimic nou !reveni Patrick

-Poate ,insa noi nu suntem in razboi si nici nu stim daca era vanator de magie !continua Tifany seful capitanilor  si verisoara famili Velary

-Si daca totusi  e asa ,ce ar putea sa  ne trasmita  asta ,Patrick ?!intreba Danon

-Nu stiu poate acolo isi refac vanatori de magie trupele !raspunse el

-Deajuns !ii intrerupse Aisa

-Am luat o hotarare ,voi trimite 3 trupemaineacolo ,daca e ceva vom afla !continua ea

A doua zi dimineata  3  trupe a cate 10 fiinte magice si 3 capitani ,infrunte cu  comandanutul Antonio Velary  deschideau portarul spre dimensiunea 230 .In cateva minute erau la cordonatele primite ,dar in jur nu se zarea decat un desert pustiu ,Trupele  se imprastiara ,iar Antonio cu doi soldati ramasera sa cerceteze imprejurimile .

-nu e nimic aici  domnule comandant !spuse unul dintre soldati privind imprejur

Antonio  facu cativa pasi prin pustietatea acoperita de nisip

“Nu inteleg ce e asa curios aici “se intreba el .Incepea sa creada cu tarie ca e o ambuscada asa ca isi scoase sabia

-Fi-ti cu ochii in patru !le ordona el soldatiilor prin telepatie

Pasi din nou de-alungul campului

In Amazin

Aisa  se invartea prin camera   asteptand informati .Toti erau din nou acolo  cu exceptia lui Antonio .Simtea in fiecare secunda injrijorarea Isabellei si a tutror celorlalti .

Ecranul de comunicari se deschise si Antonio aparu in plin plan

-Nu e nimic aici !spuse el  aratand imprejurimile goale

Isabella rasufla usurata vazandul  si isi mangaie tandru burtica din ce in ce mai  proeminenta ..

Aisa  studie ceea ce le arata Antonio si nu putea intelege ,poate chiar fusase o gluma .Singurul lucru de pe camp era nisipul si o stanca .

-Cred ca am ……dar nu apuca sa termine bine Danon  si telefonul suna

Aisa ii privi pe ceilalti si se indrepta spre telefon in acelasi timp ordona

-Antonio aduna-ti oamenii si fiti atenti .

In urmatorul moment soldati si capitani se adunara in jurul comandantului

Aisa raspunse

-Alo ?

-Stanca !ii sopti aceeasi voce  ragusita

-Cine esti ?tuna Aisa

-Un binevoitor !

Bippp

Aisa tranti receptor

-Verficati stanca !sopti ea

Antonio le ordona soldatiilor si acestia se apropiara cu grija .

Unul dintre soldati o ciocanii usor si aceasta suna goala .

Antonio  se incrunta si apropiindu-se facu acelasi gest .Acelasi raspuns .

-E goala !raspunse Antonio si scoase sabia bagand-o in stanca si  taiand o bucata privi inauntru .

-Sunt scari aici !le spuse el soldatilor

Se pregati sa o crape ,dar Aisa il opri

-Stai Antonio ,asteapta sa adunam mai multi razboinici ,am o presimtire   ciudata ! spuse  ea  privindui pe ceilalti

Peste 2 ore

Dimensiunea 230  se umplu de finite magice ,care mai de care mai puternice ,infrunte cu Regina Mistica .Singurele care lipseau erau Isabella ,pre care Antonio si Aisa nu  o lasasera sa vina si Mary ,care trebuia sa pregateasca  primul ajutor pt soldati in caz de raniti .

-Taiati stanca !ordona Aisa

3 soldati crapata stanca ,lasand la lumina treptele care coborau in pamant .

Aisa  cobora prima urmata de Patrick ,Danon ,Richard , Antonio si gardieni (Emy,Chip Dyn ,Melani ,Nick ). .La cativa pai mai in spatele se afla Cler urmata de Dominick ,Christine  si Tifanny .Dellan (vice-comandantul ) era urmatorul urmat de 12 capitani si de 30 de soldati

O adevarata uniune de razboi ,in spatele lor comfort ordinului Reginei mistice ramasera 10 razboinici , 3 capitani si 10 soldati ,acestia urmand sa intervina  daca era nevoie .

Scarile nu pareau sa duca nicaieri .Pe masura insa ce le coborau devenea tot mai frig si mai intuneric .Dupa 3 minute ,se zari o lumina  .Scarile se oprira lasand in fata o spartura in stanca ,Aisa trecuta de ea si ingheta .In fata ei se intindea un abis stancos ,iar in mijlocul lui se afla o citadela inalta si neagra  ,stralucind in lumina facuta de tortele  asezate pe pereti .Nu se vedea nici un stropt de lumina solara  ,doar lumina provenita de la foc .Un miros intepator se distingea in aer intorcandu-le stomacurile pe dos .

-Bine ati venit  in infern !sopti Cler ingrozita

Toti incremenira in fata “privelisti “

-Ce e asta ?intreba Danon ingrojzit

-Nu stiu ,dar nu-I de bine !sopti Aisa

Incet si cu pasi  marunti inaintara  spre citadela .Pe sub picioarele lor serpuiau tot felul de uratani ,mai ales serpi .

-Si eu care credeam ca fiintele magice ajung in rai !spuse Dellan

-Ai crezut prost !ii raspunse Tiffany ingrozita

Se oprira la 10 metri de citadela .

Acum era si mai groaznica ,nu avea nici un geam ,doar ousasudata din piatra .Nimic nu misca  si tacerea iti zdrobea urechile

-Pregatiti armele !ordona Aisa

Inaintara din nou ,apoi se oprira brusc in fata usi

-Ce s-a intamplat Aisa ?intreba Richard

Aisa simti fiinte magice prin apropiere .Aurorele  lor erau foarte slabite , practic moarte ,apoi simtit cateva aurore de vanatori de magie si ele slabite ,dar oricum in stare mai buna .Un val de durere ii strafulgera corpul ,durerea semenilor ei ,supusilor ei .Cu vocea  slaba si ragusita sopti catre ceilalti

-Stiu ce e !spuse ea si inainte ca ceilalti sa intreba continua

-E o inchisoare!

Toti  privira ingroziti cladirea din fata lor ,fiecare incepusa se simta acum durerea ,disperarea si teama care veneau in valuri  din citadela .

Aisa simti cum I se pune un nod in gat si cum  respiratia I se intretaie brusc ,simtea ceva sau pe cineva puternic aici ,simtea ca cineva o cheama ,darn u stie cine .Trase cu putere aer in piept

-Fiti pregatiti !ordona ea apropiindu-se deusadin piatra si atingand-o usor .Un nou val de durere si agonie   ii strabatu corpul .Simti cum lacrimile I se formeaza in ochii .Isi stranse ochii incercand sa controleze toata aceea agonie pe care o simtea

-Intram !sopti ea

Unul dintre capitani se apropie deusasi cu sabia scoasa lovi cu putereusa,aceasta crapa in mii de bucati .Apoi cu o singura privire Nick o transforma in nisip .

Aisa  vru sa inainteze ,dar Richard o prinse de brat oprind-o

-Lasa-ne pe noi in fata !ii zise el cu seriozitate

-Richard apreciez ,dar eu sunt Regina Mistica ! raspunse Aisa ,apoi ii zambi si intra urmata indeaproape de toti ceilalti .

In fata lor se intindea un culuar lung sapat in piatra ,pe  podea  zeci de serpi ,soparle si viermi se prelindau nestingheriti .Mirosul care le intoarse stomacurile pe dos ,afara ,era din ce in ce mai puternic .Inaintara pe culuar inca cativa metri inainte sa se auda un zgomot .Se oprila pe loc , sunetele unor pasi care se indreptau spre ei se auzeau din ce in ce mai puternic .

In cateva clipe  in fata lor aparura 7 vanatorii de magie .Erau palizi si pareau bolnavi ,dar ura din ochii lor scanteia puternic .Hainele le erau pline de pete albastre ………”sange de fiinta magica”gandi Aisa  terifiata

-Cum ati ajuns aici !suiera unul dintre vanatori

Vocea lui ii produse Aisei un aces de furie pe care nu il mai simtise niciodata .Cunoscuse vanatori de magie  ,vorbise cu ei ,facuse pace cu ei ,luptase cu  altii ca ei si totusi niciunul nu-I trezise aceea furie irationala .

Richard ii simti mania si o prinse usor de brat  soptindui

-Linisteste-te !vocea lui era joasa si materna

Aisa inchise ochii si respira ,dar mirosul ii umplu plamani si de data asta se simtea  in el un usor iz de sange ,ceea ce o afecta in mod negativ intretinand furia ,asa cum un lemn intretine focul

Vanatorii de magie profitara de acest moment si se napustira asupra lor ,dar  erau slabi si din doua miscari Antonio ,Patrick si Danon ii rapusera pe toti ,prinzandu-I din aer si aruncandu-I in perete cu putere .Incercara sa se ridice ,dar lama sabi lui Patrick statu aproape de gatul lor si in cele din urma cedara .

Dominick se apropie de ei si cu o voce  dura  ii intreba

-Cine sunteti si ce paziti aici !?

Unul dintre ei suiera  ,strambandu-se

-De parca v-am spune voua !Nu stiu cum ati ajuns aici ,dar sa stiti de la mine ca vom castiga razboiul !

Fiintele magice incremenira socate

-Razboiul ?Care razboi ?intreba Aisa

-Iiti bati joc de noi !tuna altul

Antonio isi scoase si el sabia si o duse sub barbia acestuia

-Ai grija cum vorbesti ,nu esti in postura de a fi obraznic !

Aisa il privi incruntata pe Richard ,iar acesta se intoarse spre  vanatorii de magie

-In ce an suntem ?intreba el

Vanatorul de magie  amuti

-Nu stiu !raspunse in cele din urma sec

-au pierdut notiunea timpului !spuse Patrick

– Cand ati iesit ultima oara de-aici ?ii intreba si Dyn

-Nu am iesit  ,ni se aduceau prizonieri inauntru apoi ne sigilau aici ,nu a mai venit nimeni de ceva vreme ..raspunse altul care avea privirea mai calma decat toti ceilalti

-Din ce an stati aici ?intreba Cler

-1499!

Toti au incremenit

-Cati  ca voi mai sunt aici ?intreba Patrick

-De ce v-am spune ,oricum deja  am zis pre multe !

Aisa se apropie de ei

-Uite cum e fie ca ne ziceti fie ca nu ,tot aflam si vor avea aceiasi soarta ca voi ,asa ca spuneti-ne !

-Am ramas doar 20 ,ceilalti au plecat ,ultima data cand s-a deschisusa,pt a aduce prizonieri!a raspuns cel cu privirea calma

-Stim destul deocamdata !Trimiteti afara si spuneti-le soldatilor sa-I duca la spital sa-I vindece daca au nevoie ,apoi sa-I bage in inchisoare ,pe langa asta li se va pare un lux !ordona Aisa  apoi se intoarse  si inainta pe culoar

Doi capitani plecara cu vanatorii de magie restul o urma pe Aisa

Culoarul se termina in fata unei usii din metal ruginita .Aisa o pocni cu piciorul si aceasta cazu .In spatele ei  ceilalti vanatori de magie ii asteptau inarmati

“Deci ceilalti i-au avertizat cumva !”se gandi Aisa

Vanatorii de magie scoasera un tipat jos si ii atacara ,dar imediat fusera pusi la pamant fara cel mai mic  efort .

-de aici ne despartim !spuse Aisa

-Cautati prin inchisoare ,dar aveti grija Dumnezeu stie ce va asteapta !continua ea

Emy

Pov

Inaintam impreuna cu Chip pe culoarul murder si imputit .Dumnezeule cum puteau sa tin ape cineva aici ,era mai mult decat crud .

-Hey Em,cred ca ne-am ales un culoar gol nu ie nimic pe-aici !spuse Chip   privind cand in stanga ,cand in dreapta .

Nu i-am raspuns locul asta ma inebunea , se parea ca ceilalti gasisera finite magice inchise  si chiar daca erau mai mult moarte decat vi inca rezistau .

Culoarul se  termina in fata unui zid .

-Si acum  ce facem ,ne intoarcem ?intreba Chip sceptic

-cred ca …….eram pregatita sa ma inorc cand am observat o mica spartura in zid .

-Stai Chip uite!am atins usor spartura

-Aici e ousazidita !

M-am aplecat mai mult asupra ei apasand-o din ce in ce mai tare pana a crapat si s-a prabusit la picioarele mele .Inauntru era bezna ,chiar si cu simturile noastre ridicate ,tot era greu sa vezi ceva .

Am pasit usor in  incepera  si ma-am trezit cu picioarele in apa

-Chip aici e apa !am protestat plescaind !

-Prefate ca esti la piscine !ma tachina el zambind

-Foarte amuzant !am spus dandu-mi ochii peste cap

Chip chicoti si apuca o torta de pe hol

-Ma ajuti un pic ?intreba nerabdator

Am suflat usor catre torta ,iar focul din ea se ridica in aer sub forma unei bile si se plimba prin camera .In centrul nu se vedea absoulut nimic inafara de apa .

-Ne trebuie mai multa lumina !am bombanit

Chip a zambind

-Da-mi voie !Ochii i-au scanteiat apoi mii de fulgere au iesit din mana sa intrand in apa si luminand-o .

-E mult mai bine acum !am zis intorcand privirea de la apa la Chip ,care privea ingrozit

-Ce-I ?l-am intrebat  confuza ,dar el nu mi-a raspuns continund sa priveasca  pierdut

-Dumnezeule !sopti ingrozit

Mi-am intors privirea spre ceea ce privea el .Mi-am inghitit un tipat .

Pe pereti camerei erau zeci de corpuri atarnate in lanturi .Corpuri de finite magice tintuite cu lanturile  ,prinse in jurul gatului ,al mainilor si al picioarelor .Multe dintre ele cedasera ,astfel ca abdomenul lor se lasese in jos ,de parca ar fi stat in genunchi ..L-am auzit pe Chip coborand in apa .

-Revinoti Em ,trebuie sa-I scoatem de-aici ! a spus indreptandu-se spre unul dintre corpuri si eliberandul .

In acelasi timp ,am inceput sa pasesc mecanit  spre centru camerei .Incercand sa  ma mai linistesc am ridicat privirea spre tavan ,inlemnind .

Pe mijlocul tavanului erau spanjurat un corp .Mainile ii atarnau pe langa corp  , de pe ele picurand sange .

Am simtit un cutit intrandu-mi in inima ,respiratia mi s-a taiat si lacrimi mi-au aparut in coltul ochiilor .Nu intelegeam de ce ,pana cand  am privit mai atent corpul .Era imbracat in uniforma Amazinului ,sau ceea ce mai ramasese  din ea .Parul sau era lung ,dar avea o nuanta  ciocolatie atat de cunoscuta .Pielea sa desi imbibata in sange   era atat de alba si de stralucitoare .Am incremenit .Era Darren !

In urmatorul moment am sarit practic pe tavan si rupanda lanturile .I-am prins corpul intre bratele mele sperand din tot sufletul  sa traiasca .Lacrimile imi cadeau pe obraji una dupa alta .Nici nu am abservat ca in camera aparusera mai multi soldati care il ajutau pe Chip sa-I dezlege pe ceilalti ,groaza din sufletul meu era prea puternica .Mi-am infasurat mainile in jurul taliei sale  si m-am lasat sa cobora usor cu el in brate .Cand picioarele mele au atins apa ,l-am strans mai tare apropiindu-mi capul de  gatul sau si incercand sa ascult pulsul .Era slab,foarte slab dar inca era si asta mi-a dat sperante .

-Doamna ,vreti sa va ajut ?m-a intrebat o voce moale

Am ridicat capul ,in fata mea era un capitan

-Unde sunte ceilalti ?

-Tocmai l-am scos pe ultimul !Vreti sa ………….spuse el intinzand mainile spre mine

-Nu il duc eu !am tunat nesuportand ideea de al lasa din brate

-Inregula !Ceilalti au curatat aproape toata zona ,am auzit ca  s-au gasit numai razboinici  ,chiar si parinti  doamnei Tiffany.

-Dar parinti lui Tiffany nu  fusasera asasinati in propiria casa ?am intrebat amintindu-mi ca Aisa ne spusase odata ca tatal lui Tiffany  fusase omorat chiar sub ochii ei ,pe cand era inca un copil

-Se pare ca au fost adusi aici ,tocmai i-au scos afara !imi raspunse capitanul oarecum mandru ,ma intrebam daca el ii gasise ,dar acum nu conta .

-Haide sa-l scoatem de-aici !

L-am strans mai atre asezandu-I capul pe urmarul meu si am iesit in fuga cu el ,capitanul urmandu-ma .

Cand am iesit in primul culuar am vazut soldati cum duceau corpurile unor razboinici  la targi si apoi le scoteau afara .

Inima imi batea cu putere .Nu era mort ,il aveam in brate ,chiar daca era asa ,traia ,trebuia sa traiasca  n-as mai suporta sa-l mai pierd  odata .

Razele soarelui mi-au luminat fata  cand in sfarsit am iesit din groapa aia .Unul dintre doctori  a venit direct  spre mine .

-Sunteti bine ?

-Eu da , el nu !am spus disperata

Doctorul a adus o targa si l-am pus pe ea ,am continuat insa sa-l tin de mana .

-Dumnezeule ,nu este ……incepu  un capitan care venise sa ma ajute

-Ba da ! am spus repede

M-am aplecat in spre el si l-am sarutat pe frunte

-Totul o sa fie bine ,dragostea mea !am soptit fara sa-mi pese ce credeau  ceilalti doi despre mine

 

PS:CU partea a 2-a voi veni  sambata viitoare ,promit !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s